7. hrvatski parodontološki dani 2019 s međunarodnim sudjelovanjem

16. - 18. svibnja 2019., Park Plaza Histria, Pula

7. hrvatski parodontološki dani 2019 s međunarodnim sudjelovanjem

Poštovani,

ove godine Hrvatsko Parodontološko društvo HLZ-a, navršava 20 godina svoga postojanja. Kada se osvrnemo i analiziramo tih 20 godina možemo vidjeti da je hrvatska parodontologija doživjela nevjerojatnu kliničku i organizacijsku transformaciju.

Hrvatsko parodontološko društvo je u tom razdoblju postalo punopravnim članom Europske federacije za parodontologiju te je uz brojne tečajeve trajne edukacije 2007. godine odlučilo pokrenuti kongres Hrvatski parodontološki dani. Do danas je održano 6 takvih kongresa, a ove godine na obljetnicu 20 godina društva organiziramo „7. Hrvatske parodontološke dane 2019“.

Kako okrugla obljetnica zaslužuje dostojno obilježavanje odlučili smo napraviti najveći parodontološki kongres do sada. Mjesto održavanja je Pula 16. do 18. svibnja 2019. u hotelu Park Plaza Histria.

S obzirom na to da više od 50% populacije ima parodontitis primarni cilj našeg društva je popularizacija parodontologije te ukazivanja na važnost i utjecaj parodontnog zdravlja na opće zdravlje. Parodontologija je posljednjih 20-30 godina u velikom zamahu. Svake godine dolaze nove tehnologije kako bi se unaprijedila ne-kirurška i kirurška terapija. Primjena proteina za regeneraciju parodonta i rekonstrukciju kosti je već 20 godina u kliničkoj praksi te se pokazala izrazito uspješnom. Mukogingivalna kirurgija je doživjela daljnji procvat s mnogim novim kirurškim tehnikama koje su posljednjih 15 godina povećale indikacije te pokazale uspjeh. Nove minimalno invazivne ne-kirurške tehnike pokazuju značajan klinički napredak te je općenita tendencija da se većina zahvata izvodi što je moguće minimalnije. To naravno za sobom povlači i primjenu optičkih pomagala i adekvatnog instrumentarija kako bi se takvi zahvati mogli obaviti. Važnost estetike lica za naše pacijente sve više postaje primarna te smo zbog toga priredili nekoliko predavanja koja će probati odgovoriti i na ta pitanja. Nažalost, koliko god nam je implantologija donijela sreće i nove terapijske mogućnosti toliko smo postali svjesni da smo napravili novu bolest zvanu peri-implantitis. To je realnost pred kojom ne možemo zatvarati oči te smo napravili poseban blok s predavanjima koja će se baviti periimplantitisom gdje će predavači s više od 20 godina iskustva u implantologiji govoriti kako danas rješavaju periimplantitis.

Pacijenti koji imaju hilotozu ili neugodan zadah često to gledaju kao tabu o kojem ne govore.

Zbog toga vam dovodimo najeminentnijeg stručnjaka za to područje kako bi nam prenio svoja iskustva u pristupu i terapiji takvog problema. Kako je parodontologija ipak dio multidisciplinarnog pristupa terapije pacijenata nismo se ograničili samo na parodontologiju i implantologiju te smo pozvali stručnjake i iz drugih grana stomatologije da nam prenesu svoja klinička iskustva. Kao i prošli put tako ćemo i ovaj put imati dvije operacije, ovaj put neće biti uživo nego kao skraćene verzije gdje će se za vrijeme prikazivanja odvijati diskusija eksperata. Bit će prikazane nove tehnologije u mukogingivalnoj kirurgiji te GBR-u. Naravno tu će opet biti i brojne radionice za stomatologe te po prvi put i za dentalne higijeničare/ke i dentalne asistentice. Do sada je naše kongrese pohodilo više od 1500 sudionika s time da je sve više mladih kolega zainteresirano za parodontologiju što nam je posebno drago.

Pulu i Park Plaza Histriju smo odabrali jer smo željeli opet na more, a da nam je smještaj i infrastruktura izvrsna. Sponzorski prostor je velik te je postavljen odmah ispred predavaona tako da izlagačima omogućava izravan kontakt sa svim sudionicima.

Kao i svaki put do sada vrhunski eminentni domaći i međunarodni stručnjaci i ovaj će put osigurati najvišu razinu predavanja i zanimljivih tema. Tu će biti i posebno bogat društveni program kako bi kongres protekao u ugodnoj atmosferi međusobnog druženja.

Ovim putem Vas pozivamo da predstavite svoju tvrtku i proizvode koje nudite izlaganjem na Kongresu, te da sudjelujete u jednom od mnogobrojnih oblika sponzoriranja koje Vam nudimo. Nadamo se da ćete nam se pridružiti i ove godine u velikom broju, te se veselimo zajedničkoj suradnji i druženju.

Izv. prof. dr. sc. Darko Božić
Predsjednik Hrvatskog parodontološkog društva, HLZ-a

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine…

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine Congress, TAMC 2019), će se održati od 11. do

Saznajte više
Registracija

Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar ped…

Poštovane kolegice i kolege, čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na Prvu konferenciju „

Saznajte više
Registracija

Kongres dječjeg zdravlja s međunarodnim sudjelova…

Kongres je namijenjen pedijatrima, ali i svim zainteresiranim za stjecanje novih znanja i razmjenu iskustava iz područja socijalne i …

Saznajte više
Registracija