European train the foot trainers Program – Step by step foot

12.-14.svibanj 2015., Zagreb

European train the foot trainers Program – Step by step foot

12.-14.11.2015, DoubleTree by Hilton Zagreb

Poštovane kolegice i kolege,

Međunarodna radna grupa za dijabetičko stopalo (IWGDF) i Međunarodna dijabetička federacija (IDF) započele su 2010 godine program pod naslovom “Train the Foot Trainers” u okviru “Step by Step foot” projekta. Cilj projekta je provođenja strukturirane edukacije o dijabetičkom stopalu, mogućnostima prevencije, poboljšanju dijagnostike i liječenja koje bi u konačnici rezultirale smanjenjem broja amputacija i poboljšanjem kvalitete života oboljelih. Implementacija programa započeta je i u velikom broju europskih zemalja uz podršku mnogobrojnih europskih organizacija: EASD, Diabetic foot study group DFSG), European Wound Management Association (EWMA ) Universite numerique francophone mondiale, (UNFM), Foundation of European Nurses in Diabetes (FEND), Diabetes Education Study Group (DESG), IDF Eur.

Za provođenje programa u RH zadužena je Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, Referentni centar za šećernu bolest MZ RH. Implementacija programa provoditi će se u okviru kaskadnog modela koji pored SK Vuk Vrhovac uključuje regionalne i županijske centre za dijabetes, primarnu zdravstvenu zaštitu i udruge bolesnika. U naredne 2,5 godine planira se otvaranje ambulanti za dijabetičko stopalo na razini regionalnih i županijskih centara čiji će predstavnici biti obučeni za provođenje programa u vlastitim sredinama i pripadajućim područjima. Na taj način RH postati će dio Europskog umreženog sustava koji će doprinijeti širenju svijesti o ovoj teškoj dijabetičkoj komplikaciji i omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje bolesnika s dijabetičkim stopalom. Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na tečaj “European Train the Foot Trainers” – Step by
Step foot project, ugodan i prije svega koristan boravak u Zagrebu. Hvala Vam što ste prepoznali značaj ove inicijative.

European train the foot trainers Program – Step by step foot

DoubleTree by Hilton Hotel Zagreb, Ulica Grada Vukovara, Zagreb, Croatia

12.-14.11.2015, DoubleTree by Hilton Zagreb

10. Kongres KoHOM-a

10. Kongres KoHOM-a

Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova - Eleanor Roosevelt

Saznajte više
Registracija