European train the foot trainers Program – Step by step foot

12.-14.svibanj 2015., Zagreb

European train the foot trainers Program – Step by step foot

12.-14.11.2015, DoubleTree by Hilton Zagreb

Poštovane kolegice i kolege,

Međunarodna radna grupa za dijabetičko stopalo (IWGDF) i Međunarodna dijabetička federacija (IDF) započele su 2010 godine program pod naslovom “Train the Foot Trainers” u okviru “Step by Step foot” projekta. Cilj projekta je provođenja strukturirane edukacije o dijabetičkom stopalu, mogućnostima prevencije, poboljšanju dijagnostike i liječenja koje bi u konačnici rezultirale smanjenjem broja amputacija i poboljšanjem kvalitete života oboljelih. Implementacija programa započeta je i u velikom broju europskih zemalja uz podršku mnogobrojnih europskih organizacija: EASD, Diabetic foot study group DFSG), European Wound Management Association (EWMA ) Universite numerique francophone mondiale, (UNFM), Foundation of European Nurses in Diabetes (FEND), Diabetes Education Study Group (DESG), IDF Eur.

Za provođenje programa u RH zadužena je Sveučilišna klinika Vuk Vrhovac, Referentni centar za šećernu bolest MZ RH. Implementacija programa provoditi će se u okviru kaskadnog modela koji pored SK Vuk Vrhovac uključuje regionalne i županijske centre za dijabetes, primarnu zdravstvenu zaštitu i udruge bolesnika. U naredne 2,5 godine planira se otvaranje ambulanti za dijabetičko stopalo na razini regionalnih i županijskih centara čiji će predstavnici biti obučeni za provođenje programa u vlastitim sredinama i pripadajućim područjima. Na taj način RH postati će dio Europskog umreženog sustava koji će doprinijeti širenju svijesti o ovoj teškoj dijabetičkoj komplikaciji i omogućiti kvalitetnije zbrinjavanje bolesnika s dijabetičkim stopalom. Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na tečaj “European Train the Foot Trainers” – Step by
Step foot project, ugodan i prije svega koristan boravak u Zagrebu. Hvala Vam što ste prepoznali značaj ove inicijative.

European train the foot trainers Program – Step by step foot

DoubleTree by Hilton Hotel Zagreb, Ulica Grada Vukovara, Zagreb, Croatia

12.-14.11.2015, DoubleTree by Hilton Zagreb

7. hrvatski parodontološki dani 2019 s međunarodn…

Poštovani, ove godine Hrvatsko Parodontološko društvo HLZ-a, navršava 20 godina svoga postojanja. Kada se osvrnemo

Saznajte više
Registracija

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine…

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine Congress, TAMC 2019), će se održati od 11. do

Saznajte više
Registracija

Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar ped…

Poštovane kolegice i kolege, čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na Prvu konferenciju „

Saznajte više
Registracija