Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

23. - 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

23. – 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete tečaju 1. kategorije „ Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi“ koji će se održati od 23. do 25. listopada 2015. godine u Šibeniku. Današnje generacije liječnika polazeći od dostignuća svojih prethodnika, kritičkom analizom suvremenih znanstvenih spoznaja i njihovom primjenom u praksu pomiču granice zdravlja i bolesti i pripremaju se za nove izazove. Na ovom tečaju razmotrit ćemo mogućnosti primarne, sekundarne i tercijarne prevencije najčešćih bolesti dječje dobi, ukazati na značaj kvartarne prevencije, usuglasiti nazivlje neophodno za dosljedno praćenje morbiditeta i mortaliteta populacije. Posebnost ovog tečaja 1. kategorije je mogućnost interakcije i neposredne razmjene iskustava liječnika praktičara koji svakodnevno skrbe o zdravlju i bolesti djece i eksperata koji temeljem vlastitog znanja i dugogodišnjeg znanstveno-nastavnog iskustva analizirajući recentnu domaću i svjetsku literaturu, u skladu s našim prilikama iznose kritički osvrt na postojeće i iznose smjernice budućih preventivnih programa. Tečaj je namijenjen specijalistima i specijalizantima pedijatrije koji rade u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti, specijalistima i specijalizantima školske i sveučilišne medicine, te obiteljske medicine koji u skrbi imaju djecu.

Na tečaj su dobro došli i kolege umirovljenici, ali i tek diplomirani liječnici koji imaju priliku da na početku svoje liječničke prakse formiraju stavove i usvajaju vještine neophodne za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti. Veseli nas, ohrabruje i obvezuje da je Hrvatska liječnička komora tečaj ocijenila s maksimalnih 20 bodova za predavače i 15 bodova za slušače. Sveučilišni udžbenik Bralić I i suradnika, Prevencija bolesti u dječjoj dobi, Medicinska naklada 2014, sastavni je dio kotizacije.

Vaše sudjelovanje na tečaju otvara mogućnosti kvalitetnije i racionalnije skrbi za bolesnog pojedinca i promicanje zdravlja buduće odrasle populacije što znači i prosperitet cijelog društva. Unaprijed se radujemo Vašem dolasku u Šibenik, grad prijatelj djece koji je nazvan i „sedmi kontinent“ jer već 55 godine ugošćuje na kultnom Međunarodnom festivalu djeteta najmlađe iz svih krajeva svijeta. Poštovane i drage kolegice i kolege, dragi prijatelji dođite nam, podijelit ćemo najnovije stručne spoznaje, promišljati što možemo učiniti za zdravije odrastanje naše djece i družiti se uz autohtone mirise, okuse, zvukove i vizure najstarijeg hrvatskog grada.

S poštovanjem, u ime organizatora voditelji tečaja:
doc. dr. sc. Irena Bralić i prof. dr. sc. Goran Palčevski

Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

Solaris Beach Resort, Šibenik, Croatia

23. – 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

10. Kongres KoHOM-a

10. Kongres KoHOM-a

Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova - Eleanor Roosevelt

Saznajte više
Registracija