Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

23. - 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

23. – 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete tečaju 1. kategorije „ Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi“ koji će se održati od 23. do 25. listopada 2015. godine u Šibeniku. Današnje generacije liječnika polazeći od dostignuća svojih prethodnika, kritičkom analizom suvremenih znanstvenih spoznaja i njihovom primjenom u praksu pomiču granice zdravlja i bolesti i pripremaju se za nove izazove. Na ovom tečaju razmotrit ćemo mogućnosti primarne, sekundarne i tercijarne prevencije najčešćih bolesti dječje dobi, ukazati na značaj kvartarne prevencije, usuglasiti nazivlje neophodno za dosljedno praćenje morbiditeta i mortaliteta populacije. Posebnost ovog tečaja 1. kategorije je mogućnost interakcije i neposredne razmjene iskustava liječnika praktičara koji svakodnevno skrbe o zdravlju i bolesti djece i eksperata koji temeljem vlastitog znanja i dugogodišnjeg znanstveno-nastavnog iskustva analizirajući recentnu domaću i svjetsku literaturu, u skladu s našim prilikama iznose kritički osvrt na postojeće i iznose smjernice budućih preventivnih programa. Tečaj je namijenjen specijalistima i specijalizantima pedijatrije koji rade u primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti, specijalistima i specijalizantima školske i sveučilišne medicine, te obiteljske medicine koji u skrbi imaju djecu.

Na tečaj su dobro došli i kolege umirovljenici, ali i tek diplomirani liječnici koji imaju priliku da na početku svoje liječničke prakse formiraju stavove i usvajaju vještine neophodne za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti. Veseli nas, ohrabruje i obvezuje da je Hrvatska liječnička komora tečaj ocijenila s maksimalnih 20 bodova za predavače i 15 bodova za slušače. Sveučilišni udžbenik Bralić I i suradnika, Prevencija bolesti u dječjoj dobi, Medicinska naklada 2014, sastavni je dio kotizacije.

Vaše sudjelovanje na tečaju otvara mogućnosti kvalitetnije i racionalnije skrbi za bolesnog pojedinca i promicanje zdravlja buduće odrasle populacije što znači i prosperitet cijelog društva. Unaprijed se radujemo Vašem dolasku u Šibenik, grad prijatelj djece koji je nazvan i „sedmi kontinent“ jer već 55 godine ugošćuje na kultnom Međunarodnom festivalu djeteta najmlađe iz svih krajeva svijeta. Poštovane i drage kolegice i kolege, dragi prijatelji dođite nam, podijelit ćemo najnovije stručne spoznaje, promišljati što možemo učiniti za zdravije odrastanje naše djece i družiti se uz autohtone mirise, okuse, zvukove i vizure najstarijeg hrvatskog grada.

S poštovanjem, u ime organizatora voditelji tečaja:
doc. dr. sc. Irena Bralić i prof. dr. sc. Goran Palčevski

Tečaj 1. kategorije – Novi izazovi u prevenciji bolesti dječje dobi

Solaris Beach Resort, Šibenik, Croatia

23. – 25. listopad 2015., Solaris Šibenik

7. hrvatski parodontološki dani 2019 s međunarodn…

Poštovani, ove godine Hrvatsko Parodontološko društvo HLZ-a, navršava 20 godina svoga postojanja. Kada se osvrnemo

Saznajte više
Registracija

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine…

Kongres estetske medicine (The Aesthetic Medicine Congress, TAMC 2019), će se održati od 11. do

Saznajte više
Registracija

Komunikacija kao temelj zdravih odnosa unutar ped…

Poštovane kolegice i kolege, čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na Prvu konferenciju „

Saznajte više
Registracija